Käyttöohje

Ceraderm Betaglucan on kauran beetaglukaania sisältävä okklusiivinen voide. Se soveltuu pinnallisten palovammojen sekä vaurioituneen, ärtyneen ja kuivan ihon hoitoon.

Lue tämä pakkausseloste huolellisesti ennen kuin aloitat tämän valmisteen käyttämisen, sillä se sisältää sinulle tärkeitä tietoja.

1. Mitä Ceraderm Betaglucan on ja mihin sitä käytetään

Ceraderm Betaglucan on rasvainen, okklusiivinen, ihoa suojaava voide, joka on tarkoitettu pinnallisten palovammojen, vaurioituneen, ärtyneen ja kuivan ihon hoitoon. Voidetta voidaan käyttää myös muiden iho-ongelmien, kuten psoriasiksen tai atooppisen ihon hoitoon.

Ceraderm Betaglucan

  • kosteuttaa ja suojaa ihoa ulkoisilta ärsykkeiltä
  • estää lämmön haihtumista
  • hillitsee ihon kutinaa, ärsytystä ja kipua
  • sisältää kauran beetaglukaania, joka sitoo kosteuden iholle ja muodostaa ihoa suojaavan pinnan
  • ei sisällä säilöntäaineita tai hajusteita

Ceraderm Betaglucan soveltuu käytettäväksi sekä lapsille että aikuisille. Voidaan käyttää koko keholla, myös kasvojen alueella.

2. Mitä sinun on tiedettävä, ennen kuin käytät Ceraderm Betaglucania

Älä käytä Ceraderm Betaglucania, jos olet allerginen valmisteen jollekin aineosalle (lueteltu kohdassa 6). Mikäli olet saanut erilliset ohjeet tuotteen käyttöä varten lääkäriltä tai hoitohenkilökunnalta, noudata aina heiltä saamiasi ohjeita.

Varoitukset ja varotoimet
Ceraderm Betaglucan ei sovellu keskosten ihon hoitoon. Mikäli voide aiheuttaa ärsytystä tai oireita iholla, lopeta voiteen käyttö ja käänny asiassa lääkärin tai sinua hoitavan henkilön puoleen.

Voide ei ole haitallista nieltäessä. Vältä voiteen joutumista silmiin. Jos voidetta joutuu silmään, huuhtele silmät runsaalla vedellä. Tarvittaessa käänny lääkärin puoleen.

3. Miten Ceraderm Betaglucania käytetään

Käytä Ceraderm Betaglucania puhtaalle iholle. Levitä voidetta hoidettavalle ihoalueelle 1-2 kertaa päivässä tai annetun ohjeen mukaan. Voide on erittäin riittoisaa.

Levitä voide puhtain käsin tai esimerkiksi lastan avulla. Voidetuubi ei saa joutua kosketuksiin hoidettavan ihon kanssa, koska tällöin ihon epäpuhtaudet saattavat joutua tuubiin.

Pinnallisten palovammojen hoito
Ceraderm Betaglucania voidaan käyttää pinnallisten palovammojen hoitoon. Huuhtele iho puhtaaksi ja taputtele varovasti kuivaksi. Levitä voidetta hoidettavalle ihoalueelle. Tarvittaessa suojaa hoidettava kohta sidoksella. Lisää voidetta ja vaihda sidos tarvittaessa. Noudata aina lääkäriltä tai hoitohenkilökunnalta saamiasi hoito-ohjeita.

Jos palovamman tila ei parane tai se pahenee (esim. lisääntynyt kipu, turvotus tai haju), lopeta voiteen käyttö ja käänny lääkärin tai terveydenhuollon ammattilaisen puoleen.

Ruhjeiden ja haavojen hoito
Ceraderm Betaglucan voidaan käyttää akuuttien ruhjeiden ja pinnallisten haavojen hoitoon (esim. asvaltti-ihottuma, halkeamat, hiertymät). Puhdista iho vedellä tai tarvittaessa erillisellä ihon puhdistukseen tarkoitetulla antiseptisellä aineella. Taputtele iho kuivaksi. Levitä voidetta hoidettavalle ihoalueelle. Tarvittaessa suojaa iho sidoksella. Lisää voidetta ja vaihda sidos tarvittaessa. Noudata aina lääkäriltä tai hoitohenkilökunnalta saamiasi hoito-ohjeita.

Jos haavan tai ruhjeen tila ei parane tai se pahenee (esim. lisääntynyt kipu, turvotus tai haju), lopeta voiteen käyttö ja käänny lääkärin tai terveydenhuollon ammattilaisen puoleen.

HUOMIO: Ceraderm Betaglucania ei ole tarkoitettu kroonisten haavojen hoitoon.

Muuta huomioitavaa käytössä

Ceraderm Betaglucan on tarkoitettu vain paikalliskäyttöön iholla.

Älä käytä voidetta, mikäli tuubi on vaurioitunut tai viimeinen käyttöpäivä on umpeutunut. Voiteen viimeinen käyttökuukausi on merkitty tuubin yläsaumaan. Huomioi, että voide tulee käyttää 12 kuukauden kuluessa tuubin avaamisesta.

4. Mahdolliset haittavaikutukset

Ceraderm Betaglucanilla ei ole tunnettuja haittavaikutuksia. Mikäli kuitenkin epäilet, että voide on aiheuttanut sinulle asiaankuulumattomia oireita tai reaktioita, kerro niistä lääkärille, apteekkihenkilökunnalle tai sairaanhoitajalle.

5. Ceraderm Betaglucanin säilyttäminen

Säilytä voide huoneenlämmössä, alle 25°C. Säilyy avaamisen jälkeen 12 kuukauden ajan.

Ei lasten ulottuville eikä näkyville. Älä käytä voidetta, mikäli tuubi on vaurioitunut tai viimeinen käyttöpäivä on umpeutunut. Voiteen viimeinen käyttökuukausi on merkitty tuubin yläsaumaan.

Tyhjä tuubi voidaan hävittää normaalin kotitalousjätteen mukana. Kysy käyttämättömän tai vajaan tuubin hävittämisestä apteekista.

6. Pakkauksen sisältö ja muuta tietoa

Mitä Ceraderm Betaglucan sisältää
Vaikuttavat aineet ovat valkovaseliini (Petrolatum), jojobaöljy (Simmondsia Chinensis) ja kauran beetaglukaani. Muut aineet ovat isododekaani, isopropyylimyristaatti, mikrokiteinen vaha ja piidioksidi (silica).

Valmisteen kuvaus ja pakkauskoot
Vaalea rasvainen voide, joka tuoksuu miedosti kauralle.
30g ja 150g muovituubissa

Markkinoija/Jakelija
Decem Pharma Oy
Pakkalankuja 6 
01510 Vantaa 
Suomi
info@decempharma.fi 

Valmistaja
Galena Pharma Oy
Sammonkatu 10
70500 Kuopio 
Suomi
Puh: +358 17 2881250
galena@galena.fi

CE 0537